ИНФОРМАЦИИТЕ ЗА ТРОШЕЊЕТО ОПШТИНСКИ ПАРИ ГИ КРИЈАТ КАКО ЗМИЈА НОЗЕТЕ

Share Button

Како што змијата ги крие нозете така и некои општини ги кријат информациите за трошењето на општинските пари. Ништо поразлична не е општина Битола

Општината Ресен се повика на Законот за заштита на лични податоци сметајќи дека се работи за документи кои содржат личен подaток чие откривање би значело повреда на правото.
Од Свети Николе пак, одговорија дека документацијата за фактури и сметкопотврди се дава на увид само на релевантни институции, како што се министерство за финансии, финансиска полиција, судови, ревизори…
Со вакви и слични изговори од повеќето општиниски администрации не ги добивме бараните информации. Во Свети Николе и покрај жалбата до Комисијата за овој одговор, надлежните од општината стојат на ставот дека документите не се предвидени со законот.
Општините како Битола, Гази Баба и Виница, одговориja дека побараните информации не се информации од јавен карактер.
Од Битола не кажуваат на што потрошиле милионски суми.

И според ова нема никакви информации, дали ваквиот однос ке продолжи и од страна на новоизгласаните градоначалници останува времето да покаже

уредник

Related Posts

Сопиште протестира против нивниот пратеник Далибор, врие од полиција, атмосферата тензична

Коментарите се исклучени на Сопиште протестира против нивниот пратеник Далибор, врие од полиција, атмосферата тензична

МВР:Вечерва околу 21 часот се пронајдени и спасени шестмина скијачи кои денеска се изгубија на Попова Шапка

Коментарите се исклучени на МВР:Вечерва околу 21 часот се пронајдени и спасени шестмина скијачи кои денеска се изгубија на Попова Шапка

Се огласи Владата по протестите за Алмир Алиу

Коментарите се исклучени на Се огласи Владата по протестите за Алмир Алиу

Протестот пред Собранието продолжува

Коментарите се исклучени на Протестот пред Собранието продолжува

Create AccountLog In Your Account