“Голема толпа народ одеше по Него и Тој ги исцелуваше болните

Share Button

и дека тогаш Тој рече:,При стапување во брак, човекот ќе се одвои од својот татко и од својата мајка и ќе се присоедини кон својата жена и двајцата ќе станат едно тело?‘ Според тоа, тие не се повеќе двајца, туку еден. Никој не смее да ги раздружува оние што Бог ги здружил во брак!“ На ова, тие Го прашаа: „Тогаш, зошто Мојсеј издаде уредба според која мажот може да ја отпушти својата жена ако ђ даде потврда за развод?“ А Исус им одговори: „Мојсеј ви дозволи да се разведувате од вашите жени бидејќи вие сте луѓе со закоравени срца. Но, на почетокот не беше така. Затоа ви велам дека секој човек што ќе се разведе од својата жена, освен по основа на брачно неверство, извршува прељуба доколку се ожени со друга; и тој што ќе се ожени со распуштеница, исто така, врши прељуба.“”
‭‭Maтеј‬ ‭19:2, 5-9‬ ‭

Фотографија на Pravoslavie pravata vera na coveckoto bitie.

уредник

Related Posts

Житие: Чесни вериги на Светиот апостол Петар

Коментарите се исклучени на Житие: Чесни вериги на Светиот апостол Петар

Денеска се празнуваат: Свети Алексиј човек Божји и Светиот маченик Марин

Коментарите се исклучени на Денеска се празнуваат: Свети Алексиј човек Божји и Светиот маченик Марин

А од Пасха до Цветници, само едно: Како ли беше возможно Него да Го распнеме?

Коментарите се исклучени на А од Пасха до Цветници, само едно: Како ли беше возможно Него да Го распнеме?

Create AccountLog In Your Account