Се товари службеник од Битола дека пренел куќа во државна сопственост на име на радовишанец

Share Button

Битолчанец вработен како самостоен референт за геодетско катастарски  работи се товари за „злоупотреба на службената положба и овластување“ затоа што без никаков правен основ извршил промени на сопственост на куќа со деловени простории на улица „Петар Петровиќ-Његош“.

Со куќата сопанисувало Акционерското друштво за изградба и стопанисување со станбен и деловен простор од значење на Р.Македонија. 49-годишниот Г.Н. во 2011 година пополнил пријава за запишување на промена во катастар на недвижности, без знаење на Н.Ј. од Битола, со што ја пренел куќата во нејзина сопственост, а потоа во 2012 година со непостоечки купопродажен договор ја пренел куќата во сопственост на  Н.У. од Радовиш, велат од Министерството за внатрешни работи.

Со тоа, додаваат од МВР, Г.Н. прибавил значителна противправна имотна корист, а и нанел значителна штета на државата.

уредник

Related Posts

Кривична пријава за лице кое му се заканувало со убиство на Заев на „Фејсбук“

Коментарите се исклучени на Кривична пријава за лице кое му се заканувало со убиство на Заев на „Фејсбук“

Реакција на МТСП во врска со 13 годишното девојче штитеничка на ЈУ Завод за згрижување на деца со воспитно-социјални проблеми и нарушено поведение во Скопје

Коментарите се исклучени на Реакција на МТСП во врска со 13 годишното девојче штитеничка на ЈУ Завод за згрижување на деца со воспитно-социјални проблеми и нарушено поведение во Скопје

Две и полгодишно дете почина на Детската клиника

Коментарите се исклучени на Две и полгодишно дете почина на Детската клиника

Create AccountLog In Your Account