Партиски штаб во склоп на ОУ во Бистрица. Во тек на изборен период се прекршил законот со плакат но никој ништо не превзел

Share Button

Станува збор за Основното училиште Крсте Петков Мисирков во Бистрица каде што во склоп на училишната зграда веќе неколку години постои штаб на ВМРО – не извести наш читател кој напоменува дека и покрај реакциите на партиите и дел од вработените, никој ништо не превзел.Читателот додава – за да биде ароганцијата уште поголема, во текот на изборниот период бил поставен и плакат од кандидатот за градоначалник  Илиоски, а тоа е грубо кршење на законот за основно образование.

Во прилог на овој допис до Новост ни се испратени и фотографии кои ги објавуваме

Сега биле тргнати по реакција на ДИК но до неодамна плакатите и портретите биле таму во склоп на основно училиште

Во 2016 година пак тогашниот директор на училиштето  на својот фб профил објавувал статуси повторно партиски, имено пишувал јавно за поставениот портрет на Никола Груевски , жестоко напаѓајќи ги интернет порталите кои за тоа објавувале наведувал дека тоа се фото монтажи

Според ова , бистричани очекуваат да престанат партиите да го злоупотребуваат основното училиште

емаил до Новост

уредник

Related Posts

Од денес битолчани добиваат повисоки сметки за услугите на ЈКП Водовод и ЈКП Нискоградба

Коментарите се исклучени на Од денес битолчани добиваат повисоки сметки за услугите на ЈКП Водовод и ЈКП Нискоградба

Повозрасен битолчанец синоќа си исчисти пред својата куќа – ѓубрето го остави кај Драгорот а контејнерите празни

Коментарите се исклучени на Повозрасен битолчанец синоќа си исчисти пред својата куќа – ѓубрето го остави кај Драгорот а контејнерите празни

Еве каде во моментов има прекин во електроснабдувањето

Коментарите се исклучени на Еве каде во моментов има прекин во електроснабдувањето

Create AccountLog In Your Account