Пронаоѓање на неексплодирани убојни средства кај Трново и Могила

Share Button

Во текот на вчерашниот ден од атарот на с. Мирковци, од страна на техничар на ДЗС била отстранета артилериска граната од 82 мм.

Image result for артилериска граната

Од ДЗС Битола известуваат дека во текот на вчерашниот ден, од атарот на с. Трново била подигната  една артилериска граната од 155 мм од I-ва Светска Војна, додека од атарот на с. Могила била подигната  една артилериска граната  од 75. мм од I-ва Светска  Војна.  Истите се пренесени на безбедно место.

Од ДЗС Прилеп известуваат дека во периодот од 12:10 до 14:10 часот била подигната граната покрај железничката пруга од Прилеп према с. Галичани.

 

уредник

Related Posts

Скопјани по стапките на Битолчаните „ДОБРО УТРО“ НА ШИЛЕГОВ СО ЗАСАДЕНИ ЦВЕЌИЊА ВО ДУПКИТЕ НА УЛИЦИТЕ

Коментарите се исклучени на Скопјани по стапките на Битолчаните „ДОБРО УТРО“ НА ШИЛЕГОВ СО ЗАСАДЕНИ ЦВЕЌИЊА ВО ДУПКИТЕ НА УЛИЦИТЕ

Create AccountLog In Your Account