Прилепчанец врзал и влечел мртво куче со автомобил

Share Button

ПРИЛЕП: Монструми живеат меѓу нас, нема крај на изживувањата врз животните во Македонија! Информирани сме за нов шокантен случај на измачување на животно и негово убивање од страна на лице кое управува возило марка ,,Фолцфаген “со прилепска регистрација рег.ознака PP-199-CI -реагира Анима Мунди.

,,Помогнете ни со дополнителни податоци доколку знаете нешто повеќе! Го комплетираме случајот и против садистот ќе биде поднесена кривична и прекршочна пријава – вакви психолошки девијантни лица инсистираме да добијат најстрога казна и одговараат без можност за олеснителни казнени мерки. Да одговараат за ѕверството кое го сториле и кое ќе го повторат пак доколку не се интервенира на време! Бараме создавање на законска можност за овластување на здруженијата за заштита на животните во служба за превенција/евиденција/санкција на насилството врз животните бидејќи до сега се востанови дека здруженијата де факто се основен носител на таа дејност во Македонија со што помагаме во детектирање/надминување на насилството во национални рамки. Повеќе од очигледен е фактот дека насилството врз животните е декаден срам и обележје на Република Македонија кое за жал е видливо само за активистите и љубителите на животни. Бараме за насилниците најстрога казна затвор!“-Анима Мунди.

Напишете коментар