Нова црковна давачка: Слика од венчавка во црква 1.500 денари, а пред црква 500 денари

Share Button

Црквите во Повардарската епархија од пред неколку месеци наплатуваат за фотографирање. Сликањето и снимањето на пред црква се наплаќа 500 денари, а внатре во верските објекти 1.500 денари.

Одлуката која ја донел владиката Агатангел веќе се спроведува во Велес. Фото студија од овој крај ја потврдуваат информација за МКД. Тие дури наведуваат дека имеле неуспешна средба со владиката но не успеале да се договорат.

Фото студијата дури најавиле бојкот на црквите, но владиката им декол дека ќе распише тендер за да одлучи кој ќе може да фотогафира, а кој не

уредник

Related Posts

В недела, ВМРО – ДПМНЕ цела Македонија ја повика во Битола на протестен марш

Коментарите се исклучени на В недела, ВМРО – ДПМНЕ цела Македонија ја повика во Битола на протестен марш

Законот за ратификација за договорот со Грција тргна од Влада кон Собрание

Коментарите се исклучени на Законот за ратификација за договорот со Грција тргна од Влада кон Собрание

Викендов, летно сметање на времето

Коментарите се исклучени на Викендов, летно сметање на времето

Create AccountLog In Your Account