Апел за помош на беспошниот чичко Коле кој е оставен на улица

Share Button

Апел за помош на беспошниот чичко Коле кој е оставен на улица

Апел за помош !!!
Се работи за човечки живот !!
Од вчера сабајлето трае голготата на еден бездомник кој не во добра здраствена состојба. Го најдовме човеков на клупа целиот укочен , делумно неподвижен и премрзнат бидејќи ноќите ги минува на клупа. Неколку пати повикавме брза помош и полиција но се се сведуваше дека не е во нивен домен ваквиот случај.

 

Сепак постои човечност кај луѓето кои му даваа храна, вода, го преместуваат поради дождот но секако ова не е решение. Полицијата констатираше дека е бездомно лице и не превзема некои други мерки го оставија повторно на улица, луѓето од Брза помош му измерија притисок и констатираа дека е во нормална здраствена состојба ( Апсурд!) и они го оставија на улиица!!!

Незнам во оваа “Чудесна Македонија” кои институции се компетентни за згрижување на изнемоштени бездомници како што е случајов со чичко Коле? Или ги оставаат на улица на милост и немилост .
Човекот лежи два дена беспомошен, неможе самостално да оди и целосно укочен од студ и ниедна институција нема слух !! ШЕРНУВАЈТЕ го постот да се најде институцијата која ќе го згрижи беспомошниот Коле!!


уредник

Related Posts

Таравари до Заев: Ахмети го спрема твојот политички погреб, не те сакаат ниту Македонците, ниту Албанците

Коментарите се исклучени на Таравари до Заев: Ахмети го спрема твојот политички погреб, не те сакаат ниту Македонците, ниту Албанците

Сопствениците може да си го земат Ќосето од Металски завод Тито

Коментарите се исклучени на Сопствениците може да си го земат Ќосето од Металски завод Тито

Пратеничката, која со автомобил удри во одрон, е надвор од животна опасност

Коментарите се исклучени на Пратеничката, која со автомобил удри во одрон, е надвор од животна опасност

Create Account



Log In Your Account