Градоначалникот што се прослави како „Двојче“ се враќа на актерството

Share Button

Владимир Талески, екс градоначалникот на Битола, по завршувањето на неговиот мандат најверојатно сега ќе бара можност за враќање на неговата изворна вокација актерството.

Да постетиме дека Талески ја играше улогата на „Двојче“ во култната детска серија
Здраво генијалци, а исто така има играно во повеќе драми. Неговата колешка од истата серија како интересен куриозитет Билјана Беличанец ја играше Туфи и беше градоначалник на општина Кисела Вода, но идентично како Талески не учествуваше на овие избори. Талески би сакал да се вратии како актер во Битолскиот театар.

Талески до 2005 беше вработен како актер во Битолскиот театар пред прв пат да биде одбран за градоначалник на Битола.

Напишете коментар