Денеска ги славиме Четириесетте Битолски преподобномаченици

Share Button

Битола денеска ги слави светите четириесет битолски маченици.

Како што веќе објавивме да се потсетиме на житието на овие славни битолски светители.

Житието на мачениците можете да го прочитате на следниов линкТУКА

Image result for свети 40 битолски маченици

 

уредник

Related Posts

НА 21 и 22 МАРТ ГОЛЕМА СВЕЧЕНА ХРАМОВА СЛАВА ,БИТОЛА ЌЕ ГИ СЛАВИ СВЕТИТЕ 40 МАЧЕНИЦИ НА КРКАРДАШ

Коментарите се исклучени на НА 21 и 22 МАРТ ГОЛЕМА СВЕЧЕНА ХРАМОВА СЛАВА ,БИТОЛА ЌЕ ГИ СЛАВИ СВЕТИТЕ 40 МАЧЕНИЦИ НА КРКАРДАШ

Create AccountLog In Your Account