Кражба на трафостаница од 700 килограми во гостиварско

Непознати лица во периодот 26-27 окомври извршиле тешка кражба на трафостаница тешка околу 700 килограми, која била поставена во атарот на село Дуф, гостиварско.

Откако ја спуштиле од столбот висок десетина метри, тие ја демонтирале трафостаницата, сопсвеност на „ЕВН Македонија“ и одзеле околу 100 килограми бакарни елементи (намотки), додека другиот дел го оставиле и избегале, противправно стекнувајќи се со имотна корист од околу 180.000 денари.

Причинетата материјална штета дополнително ќе се утврдува. Се преземаат мерки и активности за целосно расчистување на случајот и пронаоѓање на сторителите.

Напишете коментар