На Петковден МПЦ доби уште еден свештеник

Share Button

Македонската Православна Црква – ОА, преку Брегалничката епархија доби уште еден свештеник во своите редови.

breg 1

На 27 октомври 2017 година, кога црквата го празнува споменот за  Преподобнаата Параскева – Петковден, надлежниот Брегалнички Митрополит го ракоположил во свештенички чин ѓаконот Никола Митов од Штип.

Чинот на ракополагање храмот во населбата Сењак 2 во Штип.

уредник

Related Posts

Манастир Христово Воскресение Црквата на Христос

Коментарите се исклучени на Манастир Христово Воскресение Црквата на Христос

Денес е Собор на свети Јован Предвесник и Крстител

Коментарите се исклучени на Денес е Собор на свети Јован Предвесник и Крстител

Човекот прошепоти: „Господе, прозбори ми” и тогаш птица пропеа. Но. човекот не слушна

Коментарите се исклучени на Човекот прошепоти: „Господе, прозбори ми” и тогаш птица пропеа. Но. човекот не слушна

Денеска е „Свети Антониј Велики“ – За многу години!

Коментарите се исклучени на Денеска е „Свети Антониј Велики“ – За многу години!

Житие: Светите Кир и Јован, бесребреници и чудотворци

Коментарите се исклучени на Житие: Светите Кир и Јован, бесребреници и чудотворци

Create AccountLog In Your Account