Почна протестот против пресудите за Диво Насеље

Share Button

На плоштадот Скендербег во Скопје почна протестот против пресудата за обвинетите во процесот Диво Насеље, организиран од Здружението за албанска култура како организатор на собирот.

Здружението за албанска култура смета дека изрекувањето на казните на обвинетите од случајот Диво Насеље всишност е „изживување, самоволие и двојни аршини од судот“.

Политичките партии на Албанците во Македонија веќе побараа меѓународна истрага и формирање анкетна собраниска комисија за овој случај. На транспарентите меѓу другото, пишува „Слобода за борците“, „Затвор за криминалците“, „Стоп за македонскиот шовинизам“…

На протестот седојдени и групи од Косово и од Албанија.

МКД.мк

Напишете коментар