Родител од Битола за училишните екскурзии ќе поднесува кривична пријава

Share Button

Zlatko Stojkovski

Сметам дека како родител треба да ве известам дека во ОУ Гоце Делчев од Битола се организира екскурзија односно викенд во Струга по цена од 2400 ден. за која воопшто не знаеме како е донесена одлуката и истата дали е одобрена од Министерство за образование и Бирото за развој на образованието затоа што нашиот представник во совет на родители не бил повикан на состанокот кој се одржал на 13.09.2017 год. каде наводно имало само една понуда и тоа повторно во детско одморалиште 25 Мај во Струга каде лани во истиот временски период беа децата од ОУ Гоце Делчев за цена од 2400 денари а истата екскурзија од страна на ОУ од с.Бистрица беше за сума од 1800 денари.Или Директорката сама си носи одлуки ?
-Дали има просветен инспекторат воопшто во државата и општината и дали ке се стави крај на ова НЕобразование?
-Како родител се прашувам каде отиде разликата во цена од 10 евра по дете од ланската година (ако знам) за што утре одам во ОЈО Битола и ке поднесам Кривична пријава против Н.Н сторител .
текстот слободно можи да се превземи и објави.

уредник

Related Posts

ДЕНЕСОВСКИ: Роберт Поповски не да отчетно и транспарентно лажеш, туку продолжувате со глупава морбидна кампања!

Коментарите се исклучени на ДЕНЕСОВСКИ: Роберт Поповски не да отчетно и транспарентно лажеш, туку продолжувате со глупава морбидна кампања!

Дедото на Тамара доби условна казна за нелегално поседување оружје

Коментарите се исклучени на Дедото на Тамара доби условна казна за нелегално поседување оружје

Утре протест: „Сите копилиња напладне пред Влада!“

Коментарите се исклучени на Утре протест: „Сите копилиња напладне пред Влада!“

ТВ24:Јане Ченто повторно спроведен во Шутка

Коментарите се исклучени на ТВ24:Јане Ченто повторно спроведен во Шутка

Create AccountLog In Your Account