Се активира УЧК во Македонија со 72 часовен ултиматум

Share Button

После казната на кумановската група, се активира УЧК во Македонија со 72 часовен ултиматум.

Во новинската агенција Лајм пристигнало известување, во име на генералниот штаб на УЧК со седиште во Скопје. Во ова известување со бр. 6, санкционирана е одлуката на судот за осудувањето на членовите на кумановската група, додека од Албанците побарано е да ги напуштат сите државни институции каде што се вработени. Се добива ултиматум од 72 часа кој започна денеска и ќе заврши во среда.

http://republika.mk

уредник

Related Posts

Јовановски, Чавков, Дурловски и Бетмен остануваат во притвор

Коментарите се исклучени на Јовановски, Чавков, Дурловски и Бетмен остануваат во притвор

Create AccountLog In Your Account