Бројот на туристите во септември 2017 година, во однос на септември 2016 година, е зголемен за 23.9% во Македонија

Share Button

Според податоците на Државниот завод за статистика, бројот на туристите во септември 2017 година изнесува 104 120, а бројот на ноќевањата изнесува 242 719.
Бројот на туристите во септември 2017 година, во однос на септември 2016 година, е зголемен за 23.9%, а бројот на ноќевањата е зголемен за 23.1%.

Резултат со слика за туристи во македонија

 

 

Бројот на домашните туристи во септември 2017 година, во однос на септември 2016 година, е зголемен за 10.3%, а бројот на странските туристи е зголемен за 29.1%.

Бројот на ноќевањата на домашните туристи во септември 2017 година, во однос на септември 2016 година, е зголемен за 23.8%, а бројот на ноќевањата на странските туристи е зголемен за 22.8%.
Во периодот јануари-септември 2017 година, во однос на истиот период од претходната година, бројот на туристите е зголемен за 16.7% и тоа: кај домашните туристи има зголемување за 6.9%, а кај странските има зголемување за 23.7%.

Во периодот јануари-септември 2017 година, во однос на истиот период од претходната година, бројот на ноќевањата е зголемен за 12.4% и тоа: кај домашните туристи има зголемување за 5.3%, а кај странските има зголемување за 22.6%.- соопштува Државниот завод за статистика

уредник

Related Posts

Владата ќе го разреши Дац од раководната функција во МНТ поради вчерашната сообраќајка

Коментарите се исклучени на Владата ќе го разреши Дац од раководната функција во МНТ поради вчерашната сообраќајка

Собранието го врати сајтот на македонски

Коментарите се исклучени на Собранието го врати сајтот на македонски

Времето денес:Сончево со температура до 21 степен

Коментарите се исклучени на Времето денес:Сончево со температура до 21 степен

Роднини на нови владини функционери дел од листата добитници на пари од државата

Коментарите се исклучени на Роднини на нови владини функционери дел од листата добитници на пари од државата

Create AccountLog In Your Account