Знаци дека сте родени да помагате на другите

Многу често се случива да им помагаме на другите но уште почесто тоа и да ни стане наше секојдневие.Порано старите знаеле ако некој постојано помага на луѓето да го нарекуваат дури и духовен исцелител

 
Духовен исцелител е човек кој си дозволува себеси да се користи како канал за
протокот на исцелителна светлина и енергија. Ова може да се применува  за доброто на себе и другите.
 
Како исцелител, вие сте многу посебен подарок за општеството 
Имате способност да ги излекувате душите на луѓето и да ги менувате животите.
Резултат со слика за духовни исцелители
 
Сепак немој да мислите дека оние кои многу помагаат или исцелуваат , дека се среќни или дека на нивните кревети има распослани рози за исцелители.
Тие честопати страдаат од свои проблеми бидејќи се толку прилагодени за да ги
исправуваат емоционалните проблеми и оптоварувања на другите луѓе. Тие не само
што ги игнорираат сопствените проблеми, туку го носат и товарот на другите.
Ако мислите дека можеби сте духовни исцелители, веројатно сте доживеале
барем еден од овие симптоми порано.
Вие сте многу чувствителни на енергија.
Чувствувате чувства на други луѓе и физички болести како свој (empath).
Вие сте интуитивни и можете многу лесно да ги читате другите.
Вие сте “голема слика” мислител (и не се грижите премногу со деталите).
Минувате и  низ напади на егзистенцијална депресија.
Се чувствувавте како отпадник за поголемиот дел од животот.
Мислите поинаку од другите.
Вие лесно се преоптоварувате во јавноста.
Пред тоа сте се бореле со вознемиреност или паника.
Вие сте природен миротвор меѓу луѓето.
Вие сте доверлив дури и кога луѓето се свртуваат стануваат дволични гневни 
Доживувате дигестивни проблеми, болки во долниот дел на грбот или стекнете
ја тежината околу желудникот (нарушувања на соларниот плексус чакра).
Се чувствувате исцедено откако ќе поминете премногу време околу луѓето
Други луѓе имаат тенденција да го “фрлаат” својот емоционален багаж врз вас
за да се справат.
Вие сте многу свесни за меѓусебната поврзаност на животот и длабоко го почитувате.
Верувате во синхроницитет повеќе од случајности.
Имате историја на исцелители во семејството, на пр. медицински сестри,
психолози, масажа терапевти
Сте искусиле голема траума во вашиот живот, на пр. губење на вашето семејство,
опасна по живот болест, во близина на искуства со смрт, физичко / сексуално /
емоционално малтретирање, војна, ментална болест.
Доживувате хронична болка во вашето тело или автоимуна болест (енергетски блокажи).
Вие сте чувствителни на ЕМФ (електромагнетна хиперсензитивност).
Имате тенденција да привлечете луѓе кои имаат потреба од “одредување”,
но често се заглавуваат во самопожртвуваните улоги.
Вие сте одличен и сочувствителен слушател.
Вие сте природно привлечени кон лековити професии кои им помагаат на другите да
доживеат рамнотежа и целост.
Можете да почувствувате, да ја разликувате и менувате енергијата во и без себе.
Имате бројни мистични искуства.
С.А-Новост

Напишете коментар