Ова е една работа за љубовта што треба да ја знаат сите

Ако побаравте 100 луѓе на возраст над 90 години,и нив ги запрашавте за што е најголемото нивно жалење, можам да ви гарантирам дека повеќето од нив ќе ви кажат дека сакаат да им кажат (и покажат) на  нивните најблиски дека повеќе ги сакаат.

 
Премногу често можеме да сакаме некој толку многу, но едноставно не знаеме што да правиме за тоа или како да го изразиме. Тоа е нешто што никогаш не го научивме во училиште. И мислам дека ова е еден од најголемите проблеми со кои се соочува општеството денес, недостатокот на израз на љубов во сите форми.
 
Запрашајте се себеси кој го сакате во вашиот живот.?Тоа може да биде некој кој е пријател, може да биде некој со кого некогаш сте биле, а не сте повеќе , може да биде некој нов во вашиот живот или можеби дури и да биде еден од најлесните избори – член на семејството.
 
Љубовта може да биде толку збунувачка работа, можеби дури и не знаеме со што се бориме. Дали навистина ја сакаш таа личност? Треба ли тој однос да заврши? Дали вреди да се ризикува? Дали фактот што е поврзан со оваа личност е доволно за да ги сака? Ова се сите различни битки кои одат внатре во нашите глави кога станува збор за различни форми на односи и прашањето за љубовта. Па, јас ги немам сите одговори, но мислам дека можам да помогнам.
Само треба да погледнеме во нашето срце. Тајната е да го исчистите својот ум, да ги затворите очите и да го слушате срцето.
 
Битката помеѓу срцето и умот беснее од почетокот на човештвото и најверојатно ќе продолжи да беснее до крајот на времето. Но, за доброто и за доброто на вашите најблиски – слушајте го своето срце и молам, ве молам, ве молам, – ако има едно нешто што можам да ви кажам со сигурност, тоа е ова: ако некој ви е важен, бидете сигурни дека знаат, без разлика секој чувствува каде и да е дека постои некој кому му е важен. Можеби некогаш тоа не знаете како да го покажете или објасните но ,вреди да се потрудите.
Сакајте се и самите себе но и другите

Само кога сте вистински среќни во внатрешноста можете да направите некој друг среќен.
Она што секој треба да го знае, една раабота во љубовта е тоа што треба да погледнете во своето срце, таму се сите одговори
Снежана Анеска

Напишете коментар