Тетовец ѝ се заканувал на девојка дека ќе објави нејзини компромитирачки фотографии

Дваесетгодишен тетовец ѝ се заканувал на девојка дека ако не му даде 400 евра ќе објави нејзини компромитирачки фотографии.

Според информациите на МВР, 18-годишна девојка од село Добри Дол, гостиварско, пријавила случај на уцена од страна на лице од Тетово.

„Според пријавата, девојката три недели се соочувала со закани и уцени од дваесетгодишно лице од Тетово коe преку телефонски пораки и повици баралo од неа 400 евра, за да не објави јавно нејзини компромитирачки фотографии.

По пријавата СВР Тетово презеде мерки и активности и го индентификуваше лицето што наводно ја уценувало девојката“, соопшти МВР.

Полицијата работи на целосно расчистување на случајот.

Напишете коментар