Формирана посебна синдикална организација:Независен синдикат на судска полиција и администрација – Апелација Битола

Share Button

Во Битола денеска беше одржан состанок каде што претставник на Независниот синдикат на полицијата беше господинот Горан Ристески. Во изјава за Новост.мк Ристески не информира дека во Апелација Битола, Независен синдикат на судска полиција и администрација- Апелација Битола ,  формирана е посебна синдикална организација.

По оваа посебна синдикална организација ќе следува и втор состанок каде што ќе се формира и судска синдикална организација во Основниот суд во Битола и таа ќе биде посебна но нема да биде подружница- не извести Горан Ристески од НСП. Покрај редовните членови во составот се и  затворската полиција и администрација,  шумската и судската.

По основањето на повеќе синдикални организации  ќе биде свикано Генерално собрание на кое ќе бидат избрани идните органи кои ќе бидат назначени .Исто така ќе се потенцираат и основните цели и заложби на синдикалните организации а на споменатото Генерално собрание ќе бидат и појаснети идните планирани активности.

Резултат со слика за битола апелационенсуд

Снежана Анеска

уредник

Related Posts

АМСМ: Нормализиран сообраќајот на речиси сите патни правци во државата

Коментарите се исклучени на АМСМ: Нормализиран сообраќајот на речиси сите патни правци во државата

Инцидент во Собранието: За влакно избегната физичка пресметка помеѓу Груевски и Талат Џафери

Коментарите се исклучени на Инцидент во Собранието: За влакно избегната физичка пресметка помеѓу Груевски и Талат Џафери

Дац се обрати до јавноста, тврди дека имал испиено само една чашка алкохол

Коментарите се исклучени на Дац се обрати до јавноста, тврди дека имал испиено само една чашка алкохол

Ако не па ВМРО да го вратиме ?

Коментарите се исклучени на Ако не па ВМРО да го вратиме ?

Create AccountLog In Your Account