ДА ПОМОГНЕМЕ: Малиот Стефан го губи видот, но има надеж да не ослепи целосно

Share Button

Ова е Стефан Мелник. Тој има 9 години и не оди на училиште бидејќи поради инфекција почна многу брзо да го губи видот на двете очи.

Стефан за три месеци целосно го изгуби видот на едното око, а она што остана е 5% видливост на другото. Но, има надеж да се спаси со оперативен зафат кај специјалист на очна клиника во Русија. Операцијата чини 10.000 евра, мора да се стават импланти во очите кои со помош на матични клетки ќе му помогнат да го врати видот.

Во недела Стефан мора да замине за Русија и затоа најитно му се потребни донации, додека се уште може да се оперира функционалното око.

ВипОне – 143 488
Телеком – 070 143 122

Можете да донирате и насметката за донации:

300001000025028 – Комерцијална Банка

Назив: Стефан Мелник Скопје – хуманитарна сметка

Да бидеме хумани и да му овозможиме на Стефан повторно да ги гледа боите на светот!

уредник

Related Posts

Ослободени се обвинетите за убиените полицајци во Арачиново во 2000 година

Коментарите се исклучени на Ослободени се обвинетите за убиените полицајци во Арачиново во 2000 година

Протест пред домот на пратеничката Фросина Ташевска-Ременски

Коментарите се исклучени на Протест пред домот на пратеничката Фросина Ташевска-Ременски

Create AccountLog In Your Account