Викенд акција на МВР.Полициски претреси низ прилепски и битолски локали

Нова акција на МВР но овојпат низ битолски и прилепски локали.Слична ваква акција неодамна се реализира во Скопје.

Министерството за внатрешни работи во координација со УЈП, вечерва почна акција во прилепските и битолските локални – дознава тв 24. Како што дознаваме, се претресуваат ресторани, кафулиња, барови за нелегално точење на алкохол на малолетници, непочитување на законот за пушење, неиздавање на фискални сметки и други недозволени активности.

Засега нема информации колку локални се предмет на полициска проверка. Пред точно една недела, ваква акција МВР спроведе во главниот град, при што беа ставени пломби на вратите на 13 скопски локали.

Напишете коментар