Иако грејната сезона е започната , битолчани се уште не ги добиле платените дрва за огрев

ЛО Левица – Битола вчера пред новото кино Манаки одржа прес на тема -(реакција за) неиспорачаните дрва на голем број битолчани кои веќе се исплатени.

Резултат со слика за дрва за огрев

Од прилика грејната сезона е започната пред повеќе од 30 дена но во Битола се уште граѓани не ги добиле платените дрва за огрев. На ова реагираше Левица Битола

На температури кои паѓаат и под нулата  незамисливо е да се случува ова, рекоа  од политичката партија „Левица“ барајќи одговорност од надлежните и решение за овој проблем.

Во изминативе два месеци многу  битолчани се пожалија дека и покрај тоа што платиле за своите дрва истите се уште ги немаат добиено. Една од нив е и битолчанката Ивана Атанасовска чие семејство платило за огрев до подружницата на „Македонски шуми“ во Демир Хисар, но уште дрвата не им стигнале.

Надлежните пак појаснуват дека наскоро сите ќе ги добијат платените дрва за огрев а како причина за задоцнувањето посочуваат на лошите временски услови

 

Напишете коментар