Утринава е регистрирано високо загадување на воздухот во повеќе градови во Македонија

Share Button

Мерните станици утрово во 9 часот измериле висока застапеност на ПМ10 честичките во Центар, Карпош, Лисиче, Гази Баба, Битола, Кичево, Тетово, Велес и Кавадарци.

Средно загадување е измерено во Миладиновци, Кочани и Куманово, а многу ниско загадување во Лазарополе.

Резултат со слика за загаден воздух

уредник

Related Posts

Помодре водата во градска река во Прилеп

Коментарите се исклучени на Помодре водата во градска река во Прилеп

Една недела пред Велигден пазарите полни но потрошувачката моќ слаба.И годинава Велигден ќе се одбележи поскромно

Коментарите се исклучени на Една недела пред Велигден пазарите полни но потрошувачката моќ слаба.И годинава Велигден ќе се одбележи поскромно

Create AccountLog In Your Account