Во Скопје најавена акција за помош со облека на сиромашните – На секој му треба топлина!

Share Button

Ајде да помогнеме! Идат зисмки денови и има луѓе на кои можеме да им помогнеме! Идејата е на 4,5 и 6 Декември од 13 часот до 18 часот да ги собереме јакните кои не ни се потребни нам – но на некој друг живот му значат – и да ги ставиме низ центарот и околината на Скопје – за да може секој на кој му треба топлина да се згрее во овие студени ноќи и денови. Сите вие кои сакате да ги донирате вашите јакни може да го сторите тоа во определените денови. Ајде дечки можеме ние да го направиме ова! И секој кој сака да се приклучи и да помогне е добредојден! Се зависи од бројот на јакните кои ќе бидат соберени. Дел ќе се остават низ Скопје за да можат да ги земат луѓето кои што не се во можност да дојдат до пунктовите и луѓето кои се на улиците како и социјално загрозените. Дел лично ќе ги поделиме на бездомниците, а останатите ќе ги однесеме на пунктовите каде што веќе се собираат донации, за луѓето на кои што им се потребни.
Другари вие што не сте во можност да присуствувате во одредените денови, слободно може да го направите истото на своја рака во својата општина. Закачете ја својата јакна на било кое дрво – сигурно ќе се најде некој на кого му е потребна топлина!- стои во објавата на фб за која е создаден и настан

Неодамна и во Бугарија беше реализирана ваква хуманитарна акција за помош на најсиромашните

Фотографија на Vladanka Dimkovska.

уредник

Related Posts

Македонската Влада наскоро со тријазичен сајт – македонски, албански и англиски

Коментарите се исклучени на Македонската Влада наскоро со тријазичен сајт – македонски, албански и англиски

АМСМ: Нормализиран сообраќајот на речиси сите патни правци во државата

Коментарите се исклучени на АМСМ: Нормализиран сообраќајот на речиси сите патни правци во државата

Селмани: Објавите на Мактел не заслужуваат никаков коментар од новинарско здружение затоа што немаат никаква врска со новинарство

Коментарите се исклучени на Селмани: Објавите на Мактел не заслужуваат никаков коментар од новинарско здружение затоа што немаат никаква врска со новинарство

Create AccountLog In Your Account