Вторник започнува Божикниот пост

Share Button

Во вторник на 28.11.2017 година започнува Божикниот пост а завршува на 7 јануари ден кога се раѓа нашиот спасител Исус Христос.

табеларен приказ на пост за верниците кои се подготвуваат да постат

 

уредник

Related Posts

Денеска е ПРОЧКА

Коментарите се исклучени на Денеска е ПРОЧКА

Велика Сабота е ден на исчекување, ден на свештен трепет пред Христовото Воскресение

Коментарите се исклучени на Велика Сабота е ден на исчекување, ден на свештен трепет пред Христовото Воскресение

По една година откако чудотворната икона на Мајката Божја пристигна во Струмица, повторно недела свечена литија

Коментарите се исклучени на По една година откако чудотворната икона на Мајката Божја пристигна во Струмица, повторно недела свечена литија

Најнови фотографии црква Света Петка Битола , во црковниот двор и параклис

Коментарите се исклучени на Најнови фотографии црква Света Петка Битола , во црковниот двор и параклис

Create AccountLog In Your Account