Што дишевме вчера?

Share Button

Додека новите градоначалници ги изнесуваат своите идеи како ќе се борат со загадувањето, тоа веќе ја добива битката – на сликите што ги гледате е покажано она што го дишевме вчера вечер. Зборот воздух намерно не го користиме затоа што во мешавината загадувачки елементи тој е во малцинство.

Според апаратурата на министерство за животна средина и просторно планирање на Република Македонија, синоќа најкритично беше во Лисиче каде се измерени 470 µg/m³ суспендирани ПМ10 честички, но многу подобро не беше ни во Куманово (313), Кавадарци (275), Карпош (253), Битола (252), Ректорат (234), Тетово…

Само Лазарополе со своите 2 µg/m³ суспендирани ПМ10 честички докажуваше дека во Македонија постои и воздух што може да се дише.

уредник

Related Posts

Времето во Македонија ќе биде променливо облачно и нестабилно со пороен дожд

Коментарите се исклучени на Времето во Македонија ќе биде променливо облачно и нестабилно со пороен дожд

Тврдокорните најaвија дека во најбрз можен рок ќе организираат блокирање на аеродромот!!

Коментарите се исклучени на Тврдокорните најaвија дека во најбрз можен рок ќе организираат блокирање на аеродромот!!

Create AccountLog In Your Account