Демонстрантите порачуваат дека ќе останат пред судот, сѐ додека обвинетите не бидат ослободени

Пратеникот Крсто Јовановски го повика претседателот Ѓорге Иванов да ги амнестира граѓаните уапсени за тероризам, на протестот на членовите и симпатизерите на ВМРО-ДПМНЕ пред Кривичниот суд, поради апсењето на 36 лица за насилствата во Собранието од 27 април годинава.

– Денес се најави почетокот на крајот на демократијата во Македонија. Триесет и шест чесни граѓани се уапсени за тероризам. Оваа власт сака да згаси се пред себе – истакна Јовановски, додавајќи се дека протестите ќе продолжат и дека ова „ќе биде долга ноќ“.

Демонстрантите порачуваат дека ќе останат пред судот, сѐ додека лицата кои се под обвиненија, не бидат ослободени.

Напишете коментар