Иванов бара да се почитува Уставот и да се внимава со квалификациите

Шефот на државата, Ѓорѓе Иванов вечерва во своето обраќање  изјави дека одговорноста не може да се генерализира и да се внимава на квалификациите на кривични дела.

Иванов кажа дека ја поддржувал и сега ја поддржува иницијативата „За заедничка Македонија“.

Тој вели дека овие луѓе не се и не може да бидат третирани како терористичка организација.

„Секојдневно до мене стигнуваат поплаки за политички реваншизам и загрижен сум“ – вели Иванов.

Иванов повика институциите да го почитуваат Уставот.

Напишете коментар