Од Собранието судот бара симнување на имунитети заради притвор

Притворски барања за симнување на имутет на Сашо Василевски, Жаклина Пешевска, Љупчо Димовски стигнале во Собранието, потврдуваат извори за тв 24 оттаму.

Судот со барање за симнување на имунитет заради притвор и на пратениците Крсто Мукоски, Јохан Тарчулоски и Љубен Арнаудов, потврдувата собраниски извори за тв 24

 

Image result for собрание

Според информациите  барањата не се отворени бидејќи се чека Претседателот Талата Џафери да се врати од пат , бидејќи до него се адресирани

Според информациите за барањата се информирани и членовите на комисијата за мандатно имунитетни и деловнички прашања и комисијата е  подготвена да се одржи утре

 

 

Напишете коментар