Протестот пред Основниот суд сѐ уште трае, таму е и Груевски

Дарко Костовски ги повика демонстрантите да се приближат кон судот и сите заедно во еден глас ја испејаа химната на Република Македонија.

„Наши браќа и сестри кои тргнаа да го бранат суверенититетот ги ставија на исто рамниште со терористи. Тргнаа да апсат, да плашат деца.

Македонскиот народ не се повлекол сѐ додека не извојувал победа.

Затворете не сите, не си одиме. Остануваме тука сѐ додека не се ослободат нашите браќа и сестри кои мислеа добро. Тие влегоа во Собрание за да го заштитат Уставот. За да се затоплиме да запееме“, повика Костовски.

Пред судот на демонстрантите им донесоа повеќе метални буриња во кои запалија оган, а им се дели и чај.

МКД.мк

Напишете коментар