Утрово во Полиција на сослушување Љубен Арнаудов а уапсен Горан Ангелов

Утрово полициска екипа го спровела пратеникот Љубен Арнаудов на разговор пред истражни органи во врска со настаните во Собранието на Република Македонија од 27 април годинава. Полицијата според наши извори го посетила домот на Арнаудов рано утрово од каде бил повикан на разговор во врска со крвавите настани во Собранието.

Љубен Арнаудов ужива пратенички имунитет, кој може да биде одземен во законска процедура.

Image result for вести

Нема информации дали Полицијата на разговор спровела и други лица и пратеници од Охрид.

Во врска со истипт случај утрово се уапсени и поранешниот министер Митко Чавков, како и лицето Горан Ангелов.

Ширум Македонија се приведени поголем број лица кои учествувале во настаните во Собранието кога беа нападнати поголем број пратеници.

НАСКОРО ПОВЕЌЕ . . .

извор Охрид 1

Напишете коментар