Oсновниот суд го вратил предметот за случајот „Монструм” во Врховниот суд

Oсновниот суд го вратил предметот за случајот „Монструм” во Врховниот суд. 

Кривичниот совет требаше да донесе и одлука за притвор, но предметот повторно е вратен во Врховниот суд кој, според кривичните судии, со одлуката за укинување на пресудата е должен да ја донесе и одлуката за мерката притвор.

На 24. ноември Врховен суд го врати случајот Монструм на повторно судење.

Масакрот кај Смилковци се случи на 12 април 2012 година, а убиени беа четири млади момчиња и постар рибар.- јавува фактор.мк

Напишете коментар