За шест пратеници одобрени барањата за притвор

Комисијата за деловнички и мандантно-имунитетни прашања со пет гласа „за“ и ниту еден „против“ ги одобри барањата за притвор на шесте пратеници, поднесени од Основниот суд Скопје 1 – Скопје, на 28 ноември.

По ова барањата одат на пленарна седница на Собранието, каде што пратениците ќе треба да ги одобрат.

Ниту еден пратеник од ВМРО-ДПМНЕ не присуствуваше на Комисијата.

Напишете коментар