Врховен ги пушти да се бранат од слобода обвинетите во Монструм

Врховен ги пушти да се бранат од слобода обвинетите во Монструм

Врховен ги пушти да се бранат од слобода обвинетите во Монструм

Share Button

Обвинетите во случајот монструм ќе бидат пуштени на слобода, одлучи Врховен суд и им определи мерки за претпаззивост забрана за напуштање на живеалиштето и редовно јавување пред судот двапати седмично.

Image result for монструм

 

„Врховниот суд на Република Македонија донесе решение по предметот Вкж2 бр.3/2016, познат во јавноста како „Монструм“, со кое на обвинетите А.И., Ф.А., Х.А. и С.Љ. им се определени други мерки за претпазливост, и тоа забрана за напуштање на живеалиште односно престојувалиште, како и редовно јавување пред Основниот суд Скопје I Скопје два пати неделно, а обвинетите веднаш се пуштаат на слобода“ се вели во соопштението од судот.

Агим Исмаиловиќ, Фејзи Азири, Хаки Хазири и Сами Љута по пет и пол години излегуваат од притвор – јавува ТВ 21

 

уредник

Related Posts

Create AccountLog In Your Account