Дополнителна информација за состојбата со водотеците по последните врнежи од дожд

Дополнителна информација за состојбата со водотеците по последните врнежи од дожд

Share Button

Од добиените информации од терен се забележува дека на планините каде има снежна покривка, врнежите се од дожд, па така приносот на вода во речните корита и суводолици е по изразен и тоа особено во делови околу Бистра, Шар Планина, Стогово, Кораб, Јабланица, Баба. Поради ова се очекува брз пораст во реките Треска, Радика, Сатеска, Кичевска, Горен трек на Вардар и нивните притоки.
Од ЕЛЕМ информираат дека акумулациите имаат доволно резерви слободен простор да го примат овој воден бран.

уредник

Related Posts

Коѕиас:Сaми сакаат да се викаат Северна Македонија (видео)

Коментарите се исклучени на Коѕиас:Сaми сакаат да се викаат Северна Македонија (видео)

Полицијата и УЈП во ноќна акција во битолски ноќен клуб, 4 лица приведени и пронајдена дрога

Коментарите се исклучени на Полицијата и УЈП во ноќна акција во битолски ноќен клуб, 4 лица приведени и пронајдена дрога

Create AccountLog In Your Account