Никола Груевски најави оставка

Никола Груевски најави оставка

Share Button

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски, во интервју за КУРИР најавува дека ќе поднесе оставка пред органите на партијата.

Никола Груевски најави оставка

„За анализата веројатно ќе треба уште недела до две, а оставката може и не мора да е поврзана со нејзиното завршување, бидејќи не е поврзана со нејзиниот исход“ рече Груевски.

Тој порачува дека еден ден СДСМ ќе се кае за ова што го прави, а народот ќе си ја врати државата.

„Независно каков ќе е исходот од анализата на изборите, дури и ако е таков дека објективно мојата вина е мала или најмала или дури ако се утврди дека немам објективна вина за поразот, јас ќе поднесам пред органите на партијата оставка. Партијата, согласно статутот ќе оргазнизира вонреден конгрес, на кој освен извештајот за анализта на изборите, ќе се избере и претседател на ВМРО-ДПМНЕ“ вели во интервјуто Груевски.

Реформаторите веќе подолго време бараат оставка од лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, како и реформирање на партијата. Истото барање, вчера го повторија и ветераните на ВМРО-ДПМНЕ.

уредник

Related Posts

АПЕЛ ЗА ПОМОШ НА 50 ГОДИШНА ЖЕНА И РАК И ТУМОР И ВЕШТАЧКО КОЛЕНО СЕ ДВИЖИ СО ПОМОШ НА ПАТЕРИЦА

Коментарите се исклучени на АПЕЛ ЗА ПОМОШ НА 50 ГОДИШНА ЖЕНА И РАК И ТУМОР И ВЕШТАЧКО КОЛЕНО СЕ ДВИЖИ СО ПОМОШ НА ПАТЕРИЦА

ПОСЛАНИЕ ДО РОБЕРТ ПОПОСКИ:МАКЕДОНИЈА ВО 1889 ГОДИНА Е ПРИЗНАЕНА ОД ГРЧАКАТА АКАДЕМИЈА (ФАКСИМИЛИ)!

Коментарите се исклучени на ПОСЛАНИЕ ДО РОБЕРТ ПОПОСКИ:МАКЕДОНИЈА ВО 1889 ГОДИНА Е ПРИЗНАЕНА ОД ГРЧАКАТА АКАДЕМИЈА (ФАКСИМИЛИ)!

Пожар во Министерството за правда

Коментарите се исклучени на Пожар во Министерството за правда

Create AccountLog In Your Account