Во Битола членови од ВМРО-ДПМНЕ бараат оставка од целиот извршен комитет на партијата

Во Битола, незадоволни членови на ВМРО-ДПМНЕ, освен оставка од Никола Груевски побараа целосна промена на извршниот комитет на партијата.

На прес конференција пред општинскиот комитет на ВМРО ДПМНЕ, како што се претставија, претседатели на месни комитети, членови на Унија на жени и симпатизери, порачаа дека раководството на партијата мора да сноси одговорност за поразот на изборите.

Напишете коментар