Подвозникот во Сарај се поплави

Подвозникот во Сарај се поплави

Подвозникот во Сарај се поплави

Поплавување на подвозникот во висина од еден метар е регистриранo во општина Сарај, кај клучката Матка во близина на бензинската станица Бис Оил, соопшти Републичкиот центар за управување со кризи.

Image result for дожд

Поплавувањето е последица на дождот и дефект на водоводна мрежа на ЈП Водовод и канализација.

Поради обилните врнежни од дожд и честите одрони на неколку патни правци сообраќај не се одвива или се одвива отежнато.

Share Button

уредник

Related Posts

Create AccountLog In Your Account