Постои опасност од излевање на водата од речните корита

Постои опасност од излевање на водата од речните корита

Постои опасност од излевање на водата од речните корита

Share Button

Дирекцијата за заштита и спасување (ДЗС) соопшти дека покачување на нивото на водата забележано е на реките Треска, Радика, Сатеска, Кичевска, по горниот тек на Вардар во атарот на селото Раотинце, како и на нивните притоки .

Постои опасност од излевање на водата од речните корита

Според нив, на одредени места постои опасност од излевање на водата надвор од речните корита. Од ДЗС велат дека будно ја следат состојбата на терен, и дека силите за заштита и спасување се во состојба на зголемена мобилност, поради најавите за интензивирање на врнежите од дожд наредните денови. – Подрачните одделенија за заштита и спасување, во соработка со единиците на локална самоуправа, извршија увид на критичните точки на водотеците. Се преземаат мерки за спречување на појава на поплави, информираат до ДЗС и нагласуваат дека се во постојан контакт и соработка и со другите надлежни субјекти од системот за заштита и справување во државата.

уредник

Related Posts

Со завршната сметка гледаме дека Наташа Петровска лажеше за висината на долгот, Битола не должи 13.5, туку 3.5 милиони евра

Коментарите се исклучени на Со завршната сметка гледаме дека Наташа Петровска лажеше за висината на долгот, Битола не должи 13.5, туку 3.5 милиони евра

Соопштение на ЦИВИЛ:ТВРДОКОРНИТЕ ШИРАТ ГОВОР НА ОМРАЗА И ГИ ЗЛОУПОТРЕБУВААТ ЧОВЕКОВИТЕ ПРАВА И СЛОБОДИ

Коментарите се исклучени на Соопштение на ЦИВИЛ:ТВРДОКОРНИТЕ ШИРАТ ГОВОР НА ОМРАЗА И ГИ ЗЛОУПОТРЕБУВААТ ЧОВЕКОВИТЕ ПРАВА И СЛОБОДИ

Create AccountLog In Your Account