Во храмот Пресвета Богородица, Битола празнична Вечерна богослужба во чест на Пречиста и поклон пред чудотворната икона Патеводителка

Во храмот Пресвета Богородица, Битола празнична Вечерна богослужба во чест на Пречиста и поклон пред чудотворната икона Патеводителка

Во храмот Пресвета Богородица, Битола празнична Вечерна богослужба во чест на Пречиста и поклон пред чудотворната икона Патеводителка

Share Button

Во чест на празникот Пречиста во Битолскиот храм посветен на Пресвета се одржа вечерна  празнична богослужба.

Вечерва во предвечерието на празникот Воведение на Пресвета Богородица во храмот (Пречиста), Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар отслужи празнична Вечерна богослужба во храмот Пресвета Богородица, Битола. 

Пред Вечерната, духовенството при храмот, каде се наоѓа чудотворната икона Патеводителка, ги положија пред иконата првите дарови дадени од верните, во благодарност за добиената помош.

С.Анеска

уредник

Related Posts

(Фото)За време Света Причест на Ерусалимскиот патријарх, е сликана силуета на Ангел Господов

Коментарите се исклучени на (Фото)За време Света Причест на Ерусалимскиот патријарх, е сликана силуета на Ангел Господов

На Света Недела празник е Источен Петок Балаклија (трет храмов празник)Слава на храмот Света Недела во Битола

Коментарите се исклучени на На Света Недела празник е Источен Петок Балаклија (трет храмов празник)Слава на храмот Света Недела во Битола

Create AccountLog In Your Account