НАЈНОВО :

НЕОФИЦИЈАЛНО: КОНГРЕС ЗА ИЗБОР НА НОВ ЛИДЕР НА ВМРО-ДПМНЕ НА 23 ДЕКЕМВРИ

НЕОФИЦИЈАЛНО: КОНГРЕС ЗА ИЗБОР НА НОВ ЛИДЕР НА ВМРО-ДПМНЕ НА 23 ДЕКЕМВРИ

НЕОФИЦИЈАЛНО: КОНГРЕС ЗА ИЗБОР НА НОВ ЛИДЕР НА ВМРО-ДПМНЕ НА 23 ДЕКЕМВРИ

Share Button

„Фокус“ неофицијално од партиски извори дознава дека на вечерашниот Извршен комитет на ВМРО-ДПМНЕ е договорено на 23 декември да се одржи вонреден Конгрес за избор на наследник на Никола Груевски.

Нашиот извор тврди дека на Конгресот Груевски ќе се обиде да постави „свој човек полтрон“ за да си ја задржи моќта во ВМРО-ДПМНЕ.

Како организатори на Конгресот според изворот, ќе бидат назначени Светлана Колариќ во одборот и Спиро Ристовски како организатор.

уредник

Related Posts

Насер Селмани од пред Владата со пораки:Бидете будни. Еден режим што испративме, нема да дозволиме да се воспостави нов

Коментарите се исклучени на Насер Селмани од пред Владата со пораки:Бидете будни. Еден режим што испративме, нема да дозволиме да се воспостави нов

На -2°С ние заспиваме во нашите топли домови, еден човек среде Скопје спие покриен само со едно ќебе

Коментарите се исклучени на На -2°С ние заспиваме во нашите топли домови, еден човек среде Скопје спие покриен само со едно ќебе

Create AccountLog In Your Account