Бомба разнесе автомобил во Аеродром

Експлозија околу 4 утринава ги разбуди жители на улица Јане Сандански во скопски Аеродром. Жителите на зградата бр.65 сведочат дека експлодирала бомба поставена под автомобил.

Од фотографијата се гледа дека експлозивната направа е ставена во задниот дел од автомобилот.

Според информации на Вечер, се работи на џип Мерцедес.

Противпожарните екипи реагирале брзо, заедно со екипи на МВР. Откако го изгасиле запалениот автомобил, екипите на МВР извршиле увид.

Детали од полицијата засега нема.

Напишете коментар