Овие градови денеска се најзагадени…на листата како и секогаш е и Битола

Овие градови денеска се најзагадени…на листата како и секогаш е и Битола

Овие градови денеска се најзагадени…на листата како и секогаш е и Битола

Share Button

И денеска загадени се повеќе градови во земјава.

Мерните станици на Министерството за животна средина денеска забележаа алармантна загаденост на воздухот. Најзагаден е воздухот во Тетово. Потоа следуваат Куманово, Центар, Карпош, Гази Баба, Велес и Битола каде што концентрацијата на ситните канцерогени честички ПМ10 и ПМ 2,5 е неколку пати над дозволената граница.

Во скопско почнувајќи од 1 декември загаденоста расте и концентрацијата на ПМ 10 честички.

Ниско загадени се Кочани, Кавадарци, Кичево и Дебар

уредник

Related Posts

БИТОЛЧАНИТЕ СЕ САМООРГАНИЗИРААТ ЗА ДА МУ ПОМОГНАТ НА СВОЈОТ СОГРАЃАНИН ПЕЦЕ!АПЕЛ:КОЈ МОЖЕ НЕКА ПОМОГНЕ

Коментарите се исклучени на БИТОЛЧАНИТЕ СЕ САМООРГАНИЗИРААТ ЗА ДА МУ ПОМОГНАТ НА СВОЈОТ СОГРАЃАНИН ПЕЦЕ!АПЕЛ:КОЈ МОЖЕ НЕКА ПОМОГНЕ

(ФОТО)И ПАТИКИ “ПЛИВААТ”…КАМЕЊА И ПЛАСТИЧНИ ЧАШИ – ФОНТАНАТА ЗА САМО ЕДНА НЕДЕЛА ЈА ИСПОГАНИЈА

Коментарите се исклучени на (ФОТО)И ПАТИКИ “ПЛИВААТ”…КАМЕЊА И ПЛАСТИЧНИ ЧАШИ – ФОНТАНАТА ЗА САМО ЕДНА НЕДЕЛА ЈА ИСПОГАНИЈА

НОВА ХУМАНА МИСИЈА НА „СОС БАЛКАНМЕДИА“ (ГАЛЕРИЈА -ВИДЕО)

Коментарите се исклучени на НОВА ХУМАНА МИСИЈА НА „СОС БАЛКАНМЕДИА“ (ГАЛЕРИЈА -ВИДЕО)

Create AccountLog In Your Account