Родители на искасаните деца во Аеродром ќе го тужат Град Скопје и Анима Мунди

Share Button

Родители на децата во Аеродром кои беа нападнати синоќа од куче, планираат да покренат тужба против Град Скопје. Во синоќешниот напад од разгневено куче во Ново Лисиче беа повредени неколку деца и две жени кои се обиделе да им помогнат. Девет лица побараленпомош на Ургентното одделение во Клинички центар.

Една мајка на повредено девојче планира да покрене тужба и против невладината организација за заштита на животните „Анима мунди“.

Напишете коментар