ВМРО-ДПМНЕ одржува централен комитет затворен за јавноста, се решава за оставката на Груевски

Во овие моменти во штабот на опозициската ВМРО-ДПМНЕ се одржува седница на централниот комитет на партијата на која треба формално да се потврдат претходните одлуки на извршниот комитет – прифаќање на оставката на Никола Груевски од лидерската позиција и одлуката за вонреден конгрес на 23 декември во валандово, каде треба да се избере и нов претседател на партијата.

Според најавите, денеска Груевски и пред членовите на централниот комитет ќе ја образложи оставката, а членовите треба да решат дали ќе ја прифатат

Напишете коментар