Централниот комитет ја прифати оставката на Груевски

Централниот комитет ја прифати оставката на Груевски

Share Button

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски поднел неотповиклива оставка пред Централниот комитет, на седницата која се одржа вечерва. Централниот комитет ја прифати оставката на Никола Груевски од претседателската функција.

Сто членови на ЦК гласале за вонреден конгрес за избор на нов претседател на 23 декември, 1 против и десет биле воздржани.

уредник

Related Posts

(ГАЛЕРИЈА) БЛАГОЈЧО ГОРГИЕВ ДЕНЕС ГО ДОБИ ВЕТЕНОТО, ЕЛЕКТРИЧЕН СКУТЕР З АЛИЦА СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ

Коментарите се исклучени на (ГАЛЕРИЈА) БЛАГОЈЧО ГОРГИЕВ ДЕНЕС ГО ДОБИ ВЕТЕНОТО, ЕЛЕКТРИЧЕН СКУТЕР З АЛИЦА СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ

Create AccountLog In Your Account