НАЈНОВО :

Колкави службени трошоци направиле во изминатите шест месеци јавно ќе треба да објават министрите и генералниот секретар на Владата

Колкави службени трошоци направиле во изминатите шест месеци јавно ќе треба да објават министрите и генералниот секретар на Владата

Колкави службени трошоци направиле во изминатите шест месеци јавно ќе треба да објават министрите и генералниот секретар на Владата

Share Button

Министрите, нивните заменици, државните секретари и генералниот секретар на Владата јавно ќе треба да ги објават службените трошоци што ги направиле во изминатите шест месеци, одлучи денеска Владата.

„Во согласност со начелото на Владата за транспарентно и отчетно трошење на државните средства, на денешната седница се донесе одлука со која се задолжија министрите, замениците на министрите, државните секретари и генералниот секретар да достават информации за службените трошоци направени во рамките на предвидениот буџет во првите шест месеци од преземањето на функциите“, соопшти Владата.

Од таму наведуваат дека праксата да се доставуваат службените трошоци во блиска иднина ќе се однесува и на сите други носители на јавни функции.

Со оваа одлука Владата го задолжи Секторот за односи со јавност да изработи софтверско решение за прикажување и визуализација на службените трошоци и тоа да го стави на официјалната веб-страница на Владата.

 

 

уредник

Related Posts

ШАНЕЛ ГО СТРЕСЕ ШИРОК СОКАК СО МАНЕКЕНКИТЕ И МАНЕКЕНИТЕ(фотогалерија)

Коментарите се исклучени на ШАНЕЛ ГО СТРЕСЕ ШИРОК СОКАК СО МАНЕКЕНКИТЕ И МАНЕКЕНИТЕ(фотогалерија)

Дац се обрати до јавноста, тврди дека имал испиено само една чашка алкохол

Коментарите се исклучени на Дац се обрати до јавноста, тврди дека имал испиено само една чашка алкохол

Create AccountLog In Your Account