Шест оставки од ДИК, во најава и на Бонева и Срцев

Вкупно шест членови досега поднесоа оставки од Државната изборна комисија. По претседателот Александар Чичаковски, членовите Виолета Дума и Игор Милев, денеска оставки поднесоа потпретседателот Реџеп Прекопуца, Субхи Јакупи и Атанас Урумов.

Според информациите на НОВА ТВ од Државната изборна комисија, оставки подготвуваат и членовите на предложени од ВМРО-ДПМНЕ, Силвана Бонева и Сашо Срцев.

Единствено засега оставка нема најавено Ермира Асани Салија, која е член на ДИК на предлог од партијата БЕСА.

Напишете коментар