И во Битола расфрлан отров за да се трујат кучиња

Расфрлан отров во текот на вчерашниот ден кај населбата Довлеџик во Битола, со цел да се трујат кучиња – објави Здружението Мали Херои.Тие, во својата објава на фб напишаа и дека отровот расфрлан ја зеде првата жртва , домашно кученце . Од Мали Херои апелираат до граѓаните ,ШТО И ДА ВИДИТЕ СОМНИТЕЛНО,ФАТЕТЕ ГО СО НАРАКВИЦИ,И ФРЛЕТЕ ГО ВО КАНАЛИЗАЦИЈА!(НАПОМЕНА:НИКАКО ВО КОНТЕЈНЕР БИДЕЈКИ И МАЧКА И ЧОВЕК МОЖАТ ДА НАСТРАДААТ)!
– стои во објавата на Здружението

 

 

Напишете коментар